HFP – F1 Evolution League | Season 4 | RULEBOOK

Μέγιστος αριθμός: 20 οδηγοί | 10 Ομάδες
Ελάχιστος αριθμός: 12 Οδηγοί | 6 Ομάδες

Η τέταρτη σεζόν του πρωταθλήματος θα απαρτίζεται από 12 αγώνες συνολικά με έναν αγώνα την εβδομάδα. Οι διαχειριστές θα ανακοινώσουν τους αγώνες καθώς και τις ώρες εκκίνησης του κάθε αγώνα στην ομαδική συνομιλία του πρωταθλήματος με όλους τους οδηγούς που θα λάβουν μέρος.

*Η ομάδα των Διαχειριστών διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τους κανόνες κατά την διάρκεια της σεζόν, εφόσον αυτό τεθεί  απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

1.1 Ρυθμίσεις Αγώνα

Οι αγώνες θα διεξάγονται με το εξής format:
[Weekend Structure]
– Weekend Structure: Authentic
– Practice Format: Off
– Qualifying Format: Short
– Session Length: Long (Race: 50%)

[Weather and Time of Day]
– Quick Weather: Dynamic
– Session Start Time: Realistic
– Forecast Accuracy: Perfect

[Rules and Flags]
– Rules and Flags: On
– Corner Cutting Stringency: Strict
– Parc Ferme Rules: On
– Pit Stop Experience: Immersive
– Safety Car: Standard
– Safety Car Experience: Immersive
– Formation Lap: On (μέχρι νεοτέρας)
– Red Flags: Standard

[Simulation Settings]
– Recovery Mode: None
– Surface Type: Realistic
– Low Fuel Mode: Easy
– Race Starts: Manual
– Tyre Temperature: Surface & Carcass
– Pit Lane Tyre Sim: On
– Car Damage: Reduced
– Car Damage Rate: Standard
– Collisions: On

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΚΑΝΟΝΕΣ

2.1 Κανόνες

2.1.1 Απαγορεύεται η διπλή αλλαγή της αγωνιστικής γραμμής όταν αμύνεστε από μονοθέσιο που βρίσκεται σε προφανή θέση για να σας προσπεράσει.
Κατά την πρώτη αλλαγή γραμμής επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε όλο το πλάτος της πίστας, εκτός από την περίπτωση που σημαντικό μέρος του άλλου μονοθεσίου είναι ήδη δίπλα σας.
Ως ελάχιστα σημαντικό μέρος μονοθεσίου δίπλα σας, ορίζεται η μπροστινή αεροτομή του μονοθεσίου που ακολουθεί στο ύψος του πίσω άξονα των τροχών σας.
Επιτρέπεται η επαναφορά σας προς την αγωνιστική γραμμή με την απαραίτητη προϋπόθεση να αφήνετε τον απαραίτητο χώρο για ένα ακόμα μονοθέσιο.

2.1.2 Σε περίπτωση που η μπροστινή αεροτομή του μονοθέσιου που ακολουθεί δεν είναι τουλάχιστον στο ελάχιστο σημείο του πίσω άξονα του προπορευόμενου κατά την διάρκεια των φρένων (βουτιά) και υπάρξει επαφή ή σπρώξιμο, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά το μονοθέσιο που ακολουθεί.

2.1.3 Αν κάποιος οδηγός ολοκληρώσει το 90% του αγώνα και εγκαταλείψει, όμως βρίσκεται μέσα στην βαθμολογούμενη δεκάδα, οι πόντοι θα μετρήσουν κανονικά.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: ΑΝΑΦΟΡΕΣ

3.1 Υποβολή Αναφοράς

3.1.1 Η ομάδα των αγωνοδικων διατηρεί το δικαίωμα να επανεξετάσει οποιοδήποτε περιστατικό, εάν το κρίνει  απαραίτητο. Όλοι οι οδηγοί υποχρεούνται να παρέχουν POVs του αγώνα, όπως ζητούν οι αγωνοδίκες.

3.1.2 Όλοι οι οδηγοί θα έχουν είκοσι τέσσερις (24) ώρες μετά το τέλος του αγώνα για να υποβάλουν τυχόν  περιστατικά που επιθυμούν να εξεταστούν από την ομάδα των αγωνοδικών. Οποιοδήποτε περιστατικό  δημοσιευτεί μετά από αυτό το παράθυρο ενδέχεται να μην επανεξεταστεί.

3.1.3 Όλες οι επίσημες αναφορές περιστατικών πρέπει να γίνονται σε προσωπικό μήνυμα και μόνο σε έναν από τους διαχειριστές. Οι  αναφορές που γίνονται με οποιοδήποτε άλλο μέσο δεν θα εξεταστούν.

3.1.4 Κατά τη συζήτηση των περιστατικών, οι οδηγοί πρέπει να συζητούν τις αναφορές περιστατικών με ήρεμο  και επαγγελματικό τρόπο. Η λεκτική κακοποίηση/εκφοβισμός οποιουδήποτε είδους δεν θα γίνει ανεκτή. Οι  οδηγοί που κρίνονται ένοχοι για αυτό θα τιμωρηθούν αναλόγως. Συνιστάται στους οδηγούς να αφιερώσουν  χρόνο μετά τον αγώνα για να ηρεμήσουν πριν συζητήσουν οποιαδήποτε περιστατικά.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: ΠΟΙΝΕΣ

4.1 Συμπεριφορά Κοινότητας

ΔΕΝ θα γίνονται περιγραφές στα reports και ειρωνικοί τίτλοι στα βίντεο, σε διαφορετική περίπτωση θα τιμωρούνται με ποινή. Επίσης εριστικά ή ειρωνικά σχόλια σε αναφορές ή συμβάντα συναθλητών σας θα τιμωρούνται και αυτά με ποινή.

4.2 Οδηγική Συμπεριφορά

Κανένας οδηγός δεν έχει το δικαίωμα να προσπεράσει τον μπροστινό του σε κατάσταση αυτοκινήτου ασφαλείας. Πρέπει όλοι να κρατάνε τις θέσεις που έχουν την ώρα που βγαίνει ενημέρωση ότι είμαστε σε κατάσταση “Safety Car” ή “Virtual Safety Car”. Σε αντίθετη περίπτωση που κάποιος εκμεταλευτεί αυτό το “bugg” του παιχνιδιού (HOST IS ALLOWING THE PASS) τότε ο οδηγός που δέχεται την προσπέραση έχει το δικαίωμα να στείλει αποδεικτικό βίντεο και αν ο αγωνοδίκης κρίνει ότι το προσπέρασμα δεν έπρεπε να γίνει τότε ο οδηγός αυτός θα παίρνει ποινή δευτερολέπτων και την καθιερωμένη ποινή Warning, Qualifying Ban, Race Ban, αναλόγως σε πόσα συμβάντα είχε ξανά πριν ευθύνη.

4.3 Χρονικά Πέναλτι

1. Μικρή σύγκρουση (3-5 δευτερόλεπτα πέναλτι)
2. Μεγάλη σύγκρουση (5-20 δευτερόλεπτα πέναλτι)
3. Ώθηση αντιπάλου εκτός πίστας (3-5 δευτερόλεπτα πέναλτι)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

5.1 Βαθμολογία Οδηγών

1η Θέση: 25 βαθμούς

2η Θέση: 18 βαθμούς

3η Θέση: 15 βαθμούς

4η Θέση: 12 βαθμούς

5η Θέση: 10 βαθμούς

6η Θέση: 8 βαθμούς

7η Θέση: 6 βαθμούς

8η Θέση: 4 βαθμούς

9η Θέση: 2 βαθμούς

10η Θέση: 1 βαθμός

Ταχύτερος Γύρος: 1 βαθμός

5.2 Βαθμολογία Κατασκευαστών

Κάθε κατασκευαστής σε κάθε αγώνα συγκεντρώνει τους συνολικούς βαθμούς που κατέκτησαν οι δύο (2) οδηγοί του.